روشهای متعددی برای لیفت کردن سینه و بالا کشیدن آن وجود دارد. پروتز سینه ، عمل جراحی بالا کشیدن سینه و غیره از تکنیک های تهاجمی هستند که افراد از آن ها استفاده می کنند. شیردهی بعد از لیفت سینه یک موضوع بسیار مهم و تاثیر گذار است که بیشتر خانمها را نگران خود می کند. اما آیا واقعا بعد از عمل سینه امکان شیردهی وجود ندارد؟ در ادامه از این مقاله همراه ما باشید تا به طور کامل به بررسی موارد ضروری درباره نحوه شیردهی بعد از جراحی سینه بپردازیم.
توضیحات دکتر خوروش درباره شیردهی بعد از پروتز سینه
شیردهی بعد از عمل سینه
به طور کلی عمل لیفت سینه یک عمل زیبایی به شمار می رود که جراح در آن افتادگی پستان را رفع و آن را بالا می کشد. لیفت سینه شامل جراحی های نظیر قرار دادن پروتز سینه داخل پستان یا بالا کشیدن طبیعی آن می باشد. البته که روشهای دیگری از جمله تزریق چربی وجود دارند که وابسته به نظر پزشک به شما توصیه خواهد شد. طبیعی است که بعد از دوران شیردهی ، سینه ها دچار تحلیل یا افتادگی شوند و نیاز به لیفت داشته باشند. اما آیا شیردهی بعد از انجام عمل به صورت قبل است؟ در پاسخ باید گفت بله اگر پزشک شما از تکنیک های حرفه ای و مناسب برای بالا کشیدن پستان استفاده کند ، هیچ عارضه ای در نحوه شیردادن وجود نخواهد داشت.
عوامل موثر در شیردهی بعد از عمل
بعد از عمل سینه از جمله پروتز یا لیفتینگ ؛ سینه دچار تغییرات گسترده می شود اما اگر این تغییرات وابسته به چند عامل و بر طبق اصول صورت گیرد ، به هیچ عنوان خطر آفرین نخواهد بود. عوامل موثر در شیردهی بعد از عمل سینه عبارت اند از:
- نوع و تکنیک جراحی: در عمل لیفت سینه، جراح ممکن است پوست اضافی را برداشته و نوک سینه و هاله آن را به موقعیت بالاتری منتقل کند. در این صورت ممکن است برخی از مجاری شیری و اعصاب اطراف سینه تحت تاثیر قرار گیرند و اگر مجرای شیری یا اعصاب حفظ شوند، احتمال شیردهی بعد از جراحی بالاتر است.
- حفظ مجرای شیری: اگر جراح ساختارهای اصلی مربوط به شیردهی را حفظ کند، احتمال شیردهی پس از جراحی افزایش مییابد. البته در صورتیکه مجرای شیری دچار آسیب یا بریدگی شود ، ممکن است توانایی شیردهی فرد از بین رود.
- میزان افتادگی و نوع جراحی: اگر افتادگی یا مشکلات سینه به گونه ای باشد که نیاز به اصلاح گسترده باشد ، ممکن است مجرای شیری دچار آسیب یا به طور کامل از بین برود.
چگونه از مشکلات شیردهی بعد از عمل سینه جلوگیری کنیم؟
به طور کلی باید گفت که برای جلوگیری از مشکلات شیردهی بعد از عمل سینه در قدم اول باید با یک پزشک حرفه ای و با تجربه در زمینه جراحی سینه مراجعه کرده تا بررسی های لازم را انجام و موارد مورد نیاز ذکر شود. در برخی موارد پزشک با ارائه راهکار کاربردی و موثر تر از بروز انواع عوارض و مشکلات شیردهی جلوگیری خواهد کرد.
اثرات شیردهی بعد از لیفت سینه
هرگونه عمل سینه از جمله لیفت ، پروتز یا حتی ماموپلاستی می تواند بر روند شیردهی موثر باشد. برخی از این عوامل و اثرات عبارت اند از:
- کاهش حجم شیر: آسیب دیدن یا قطع برخی اندام های شیردهی می تواند سبب کاهش تولید حجم شیر شود.
آسیب به عصب ها : در برخی موارد ممکن است اعصاب تحریک ترشح شیر حین جراحی آسیب ببینند. این عصب ها نقش مهمی در ترشح هورمون های شیری دارند. - حساسیت یا عدم احساس در نوک سینه : برخی از زنان بعد از جراحی سینه تغییراتی در میزان حساسیت نوک سینه تجربه میکنند که می تواند بر میزان و نحوه شیردهی موثر باشد.
جا به جایی: تغییر دادن محل قرار گیری نوک سینه و هاله آن می تواند سبب کاهش حجم شیر یا حتی قطع آن شود.
کاهش ریسک عدم توانایی شیردهی بعد از عمل سینه
بهترین راه برای جلوگیری از قطع شدن مجاری شیری این است که عمل سینه را بعد از دوران بارداری و شیردهی انجام دهید. در دوران بارداری و حتی پس از آن سینه ها دچار تشدید افتادگی یا شل شدن پوست می شوند و در این صورت نیاز بیشتری برای انجام انواع عمل های سینه از جمله لیفت یا پروتز خواهند داشت. در نتیجه بهتر است زمان بندی درست و مناسبی انتخاب کرده تا از میزان خطرات آن کاهش دهید.
سوالات بیماران درباره شردهی بعد از عمل سینه
- آیا بعد از پروتز سینه می توان شیر داد؟ جراحی پروتز سینه مانع شیر دهی فرد نخواهد شد ، اما عمل جراحی ماموپلاستی می تواند موجب اختلال در روند شیردهی فرد شود.
- چه زمان بعد از جراحی پروتز سینه می توان شیر داد؟ معمولا بین 9 الی 12 ماه بعد از جراحی پروتز سینه می توان شیر داد.
- با پروتز سینه بارداری امکان پذیر است؟ بله پروتز سینه هیچ مشکلی برای بارداری ، زایمان و شیردهی فرد ایجاد نخواهد کرد.